063d60ab19.jpeg

063d60ab19.jpeg
Rozmiar 2 KB
SERNIK NA ZIMNO Z BISZKOPTAMI


1 kg twarogu,
30 dag masła
40 dag cukru
1/2 l kremówki
kieliszek rumu
5 ugotowanych żółtek
15 dag biszkoptów
1/2 tabliczki czekolady
2 łyżki czekolady w proszku

Masło utrzeć z cukrem i przetartymi żółtkami, a następnie zmiksować ze zmielonym serem i rumem, zaś na samym końcu miksowania dodać ubitą kremówkę.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i polać rozpuszczoną czekoladą. Resztą biszkop-tów wyłożyć boki tortownicy. Wyłożyć masę serową i lekko "ubić".

Wstawić do lodówki na kilka godzin. Posypać czekoladą, albo zetrzeć pozostałą czeko-ladę na tarce o małych oczkach. Na koniec gotowy torcik można udekorować według uznania.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • forum-gsm.htw.pl